Training Potion
Forum World of Bleach :: Ogólne :: Pomysły :: Zaakceptowane
Strona 1 z 1
Training Potion
Witajcie ludziki.
Tutaj napiszę historyjkę która mimo iż ma związek z pomysłem to nie jest jego tłumaczeniem w żaden sposób, przejdź do linii jeśli chcesz przeczytać sam pomysł.
Wiem z jakiego powodu tu przybyliście, zostaliście przyciągnięci bardzo ciekawym tytułem i już pewnie domyślacie się co zamierzam dalej napisać w tym temacie. Otóż dzisiaj na forum w dziale "Pomysły" w temacie "Rukia" wdałem się w rozmowę z jednym z graczy i użytkowników forum, który uświadomił mi to, co fakt faktem już wiedziałem - to że miksturki na serwerze obecnie zwracają bardzo niski % many lub hp. Czytając jego wypowiedź wpadłem na pewien ciekawy pomysł który chciałbym wam tutaj zaprezentować.
Tutaj napiszę historyjkę która mimo iż ma związek z pomysłem to nie jest jego tłumaczeniem w żaden sposób, przejdź do linii jeśli chcesz przeczytać sam pomysł.
Wiem z jakiego powodu tu przybyliście, zostaliście przyciągnięci bardzo ciekawym tytułem i już pewnie domyślacie się co zamierzam dalej napisać w tym temacie. Otóż dzisiaj na forum w dziale "Pomysły" w temacie "Rukia" wdałem się w rozmowę z jednym z graczy i użytkowników forum, który uświadomił mi to, co fakt faktem już wiedziałem - to że miksturki na serwerze obecnie zwracają bardzo niski % many lub hp. Czytając jego wypowiedź wpadłem na pewien ciekawy pomysł który chciałbym wam tutaj zaprezentować.
Do rzeczy!
Obecne mikstury zwracają nam 5% naszego aktualnego zdrowia lub many, jest to dość mała ilość, jednak wystarczająca jak dla mnie. Nie mniej jednak Na zregenerowanie całej many potrzebujemy użyć 20 mikstur. Obecnie cena 100 mikstur to 7k - czyli za cenę 7k jesteśmy w stanie spalić 5 razy całą naszą manę. Tutaj pojawia się problem, ponieważ 7k może dla niektórych będąc małą sumą, prawdopodobnie na wyższych Reiatsu Levelach nie da nam gwarancji że wbijemy chociaż jeden procent ku następnemu poziomowi. To sprawia że magowie mają znacznie utrudnione zadanie jeśli chodzi o skillowanie (pomijając Starrka, ponieważ skillowanie AS/Dist/Zan itp itd nic nas nie kosztuje, prawie). Moją propozycją więc jest dodanie mikstur, które będą zwracały większy % naszej many, lub będą najzwyczajniej sporo tańsze, dzięki czemu magowie nie musieliby wydawać milionów aby dorównać innym. Ktoś powie - "Czemu dodawać nowe poty, skoro można ulepszyć te które są teraz debilu?" - Mikstury te byłyby możliwe do użycia tylko podczas gdy nie jesteśmy w walce. Według mnie ma to sens, ale jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Inne rozwiązania
- Coś na wzór AS Rooma, miejsce w którym zwiększona jest regeneracja,
- Sposób na skillowanie Reiatsu Level bez potrzeby siedzenia i wciskania "Reiatsu Down" - np. quest na "broń" która spalała będzie naszą manę przy każdym uderzeniu,
- Proponujcie sami, na pewno rozwiązań znajdzie się jeszcze wiele!
- Sposób na skillowanie Reiatsu Level bez potrzeby siedzenia i wciskania "Reiatsu Down" - np. quest na "broń" która spalała będzie naszą manę przy każdym uderzeniu,
- Proponujcie sami, na pewno rozwiązań znajdzie się jeszcze wiele!
TL;DR
Dodajcie silniejsze lub tańsze mikstury które będzie można używać tylko poza walką.
Arbuzer- Użytkownik
- Nick in game : Axebuz
Liczba postów : 23
Forum World of Bleach :: Ogólne :: Pomysły :: Zaakceptowane
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: