Questy
+10
pulpet813
Baziu
pojemnosc2400
Pisarek
Souli1700
Tatsuya
Rentaro
Adaks
Achiru
Admin
14 posters
Strona 1 z 2
Strona 1 z 2 • 1, 2
Questy
Hey, założyłem ten temat ponieważ potrzebujemy zrobić jeszcze wiele questów a mało mamy pomysłów. Chodzi mi głównie o takie krótkie questy takie jak idź przynieś, idź zabij ale również questy bardziej rozbudowane pokroju questa na Exiled Shinigami są mile widziane. Nie muszą być one związane z anime. Zarówno nowych NPC jak i itemki możemy zrobić.
Możliwości z naszej strony:
- tworzenie questów powtarzających się (np. 5 raz jeden quest)
- zabijanie potworków
- przynoszenie rzeczy
- odkrywanie lokalizacji (np. dojdź tam i tam)
- porozmawianie z npc
(to takie podstawowe, których chciałbym byście używali do robienia tych małych questów, aczkolwiek możliwości na tym się nie kończą).
Przykład:
Jeżeli ktoś ma pomysł na bardziej rozbudowany quest, to zapraszam do założenia nowego tematu.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Soul
PS Itemki typu Grimmjow Mask będą dostępne na sagach.
Możliwości z naszej strony:
- tworzenie questów powtarzających się (np. 5 raz jeden quest)
- zabijanie potworków
- przynoszenie rzeczy
- odkrywanie lokalizacji (np. dojdź tam i tam)
- porozmawianie z npc
(to takie podstawowe, których chciałbym byście używali do robienia tych małych questów, aczkolwiek możliwości na tym się nie kończą).
Przykład:
Wojtux napisał:NPC: Pielęgniarka Elizabeth
By zostać dyplomowaną pielęgniarką musi zrobić prace podyplomową. Wybrała pracę na temat Fire Skeletonów. Pomóż mi zdobyć 25 CAŁYCH kości bym mogła je przebadać do mojej pracy.
Wypada 1-4, szybko, ale wypadają też połamane kości, które wypadają częściej. Quest powtarzalny 5 razy.
Nagroda: pieniądze i kilka potów.
Jeżeli ktoś ma pomysł na bardziej rozbudowany quest, to zapraszam do założenia nowego tematu.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Soul
PS Itemki typu Grimmjow Mask będą dostępne na sagach.
Ostatnio zmieniony przez Soul dnia Sob Kwi 25, 2015 7:35 pm, w całości zmieniany 4 razy
Re: Questy
Wszyscy tak płaczą że ja i Nanika dropliśmy eq jak większy rate był, po pierwsze zajeło nam to okolo 5h ciągłego expa, po drugie Kushandy biły wtedy dużo więcej więc można powiedzieć że jak bijecie je teraz to tak jakby macie za darmo hell armora w porównaniu ile biły wtedy no i po trzecie locilismy we dwóch, spróbuj sobie kogoś znaleźć i idźcie w party będzie łatwiej i szybciej.
Co do twojego pomysłu na taska to się mi nawet podoba ale imo powinna być tylko jednorazowa możliwość zrobienia go resztę już grinduj, Takie Niesamowite Ciastko jakoś dał radę i nie płakał.
Co do twojego pomysłu na taska to się mi nawet podoba ale imo powinna być tylko jednorazowa możliwość zrobienia go resztę już grinduj, Takie Niesamowite Ciastko jakoś dał radę i nie płakał.
Gość- Gość
Chłopaki, na hell seta trzeba się postarać i wymyślić jakiegoś dłuższego questa...
Tu chodzi o questy takie jak dałem w przykładzie, tutaj musi być cała 'fabuła'.
Tu chodzi o questy takie jak dałem w przykładzie, tutaj musi być cała 'fabuła'.
Ja to bym najbardziej chciał questa na te czerwone upgrade stony, z tego co wiem maja na officialu być dla pacc więc może jakiś NPC w hellu/hueco mundo który przetopi nam ~3 zwykle upgrade stony na 1 super upgrade stone? Może też być na przykład na kushandach jakiś quest(zwykłą skrzynka) na super upgrade stone.
Gość- Gość
Hell servant < czeba takiego npc poprostu dac do piekla co bedzie fajne questy i taski dawal XD.
No i tak moze , na kushanadach gdzies gleboko bedzie skrzynka z przedmiotem i po oddaniu tego przedmiotu dostajemy 30cc.
No i tak moze , na kushanadach gdzies gleboko bedzie skrzynka z przedmiotem i po oddaniu tego przedmiotu dostajemy 30cc.
Achiru- VIP
- Nick in game : Achiru
Liczba postów : 76
Wariant fabularny nawet spoko, tylko czemu exiled shinigami? One sa za mocne dla 250lvla xD
Adaks- VIP
- Nick in game : Adaks
Liczba postów : 112
Rentaro- Użytkownik
- Nick in game : Rentaro
Liczba postów : 21
@Soul to był przykład, tak myśle
Adaks- VIP
Czy szalonemu naukowcowi uda się podbić Japonię?
NPC: Mad Scientist Dotenhauer
Mad Scientist Dotenhauer chce podbić całą japonie zaczynając od Karakury, po krótkiej rozmowie z nim dowiadujemy się, że zgubił gdzieś swój klucz hydrauliczny i nie jest wstanie dokończyć swojego dzieła. Klucz znajdziemy w skrzynce z narzędziami, która powinna być gdzieś schowana. Gdy zwrócimy klucz jego właścicielowi dowiemy się, że będziemy potrzebowali jeszcze 5 Metal Hearths oraz jakieś źródło energii, które znajdziemy w skrzynce w fabryce metalli. Gdy dostarczymy przedmioty do naszego szalonego naukowca ten się ucieszy i wyjawi nam swój prawdziwy iście szatański plan stworzenia androida, tak potężnego, że żaden człowiek nie dałby mu rady, ale jak to z szalonymi naukowcami bywa podczas końcowej fazy tworzenia doszło do spięcia, co budzi naszego androida. Teraz już tylko musimy go pokonać by otrzymać naszą wymarzoną nagrodę. Żeby dostać się do Androida potrzebujemy 3 osób, każda z tych 3 osób włącznie z nami musi stać na sekretnym polu i nacisnąć dźwignię. Android powinien być ok 2 razy silniejszy od metala i powinien mieć także dużo hp.
Nagroda: Parę Crystal Coinsów oraz jakiś dobry item najlepiej jakby to był fartuch tego szalonego naukowca.
Tatsuya- Użytkownik
- Nick in game : Yusuke
Liczba postów : 61
Jest już identyczny quest, poza tym: nice! o to właśnie mi chodziłopo krótkiej rozmowie z nim dowiadujemy się, że zgubił gdzieś swój klucz hydrauliczny i nie jest wstanie dokończyć swojego dzieła. Klucz znajdziemy w skrzynce z narzędziami, która powinna być gdzieś schowana.
Konkurs Zakończony!
Konkurs! Potrzebujemy pomysłów na questy a wy potrzebujecie Hell Soula. Stąd też pomysł na konkurs. Polega on na wymyśleniu questa, może on być prosty lub rozbudowany, oparty na mandze lub wyssany z palca. Oceniać będę ja, Najlepsze pomysły będą nagrodzone Hell Soulem. Wszystkie pomysły na questy mogą być wykorzystane na serwie. Tak wiec ruszamy mózgownice i wymyślamy!
Wyniki w sobotę wieczór!
PS Nad Questem dot. całej sagi Bakkouto aktualnie ja pracuje.
Konkurs! Potrzebujemy pomysłów na questy a wy potrzebujecie Hell Soula. Stąd też pomysł na konkurs. Polega on na wymyśleniu questa, może on być prosty lub rozbudowany, oparty na mandze lub wyssany z palca. Oceniać będę ja, Najlepsze pomysły będą nagrodzone Hell Soulem. Wszystkie pomysły na questy mogą być wykorzystane na serwie. Tak wiec ruszamy mózgownice i wymyślamy!
Wyniki w sobotę wieczór!
PS Nad Questem dot. całej sagi Bakkouto aktualnie ja pracuje.
Ostatnio zmieniony przez Soul dnia Sob Kwi 25, 2015 7:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Po zachodniej stronie na metalach nie ma questa, a sam spot exp, mozna byc cos tam zrobic w stylu labiryntu , czerowna kropka oznacza bossa, ktorego trzba zabic, wprowadzacie bossow do kazdego moba wiec problemu nie widze, po jego zabiciu otwiera sie krata, jak w przypadku piratow, na drodze oczywiscie postawic troche mobkow, tylko, zeby to miejsce nie bylo na wzor questa na Kansei Banda.
Adaks- VIP
Nie trzeba wymyślać, to jest labirynt z mlekołaków które właśnie zjadłem. Wygooglować można bardziej skomplikowane
Adaks- VIP
Witam kilka pomysłów przychodzi mi do głowy ale zajmę się jednym questem tak więc będzie to quest na jakiś hardcore item:
Na spocie na którym ma znajdować się quest musi znajdować się npc który będzie zlecał nam questa po spełnieniu określonych wymagań(lvl/określony przedmiot w eq/skille na odpowiednim poziomie/lub wcześniejsze ukończenie jakiś zadań np tasków).Udajemy się wiec do niego i zaczynamy 1 część questa czyli test wytrzymałości był by to task lub misja na zebranie itemów (zbierz 200 hell dust/ zbierz 50 chunk of soul etc etc) itemy te miały by mieć niski drop rate aby przygotować nas do 2 częsci questa podnieść chociażby lvl.Z zebranymi itemami z questa udajemy się do npc który tworzy dla nas questowy przedmiot lecz to nie koniec przedmiot ten musi posiadać specjalną nazwę np "cold soul"/"petrified soul" po czym dowiadujemy się,że by dusza zyskała swą dawną moc musimy udać się do kowala który ukryty jest w zapomnianej kuźni (która też miała by swoja nazwe jak np "hell forge") był by to quest dla 1 gracza lub party quest do 3 graczy gdzie gracze wyposażeni w poty,questowy przedmiot(który był by wymogiem odpalenia PQ) i w odpowiedniej formacji musieli by się przedrzeć przez specjalną mapę pełną groźnych mobów, pułapek i oczywiście zakończonej bossem tu wrzucę przykład takiego questa
1.Start graczy
2.przełączniki pułapki
3.przełączniki właściwe
4.miejsce oznakowania dróg (gracze musza dokonać wyboru na podstawie napotkanej wcześniej wskazówki)
5.Miejsce walki z bossem
6.Rezydencja kowala dusz
7.Obszary spawnowania się mobów po aktywacji (2.)
8.Wspomniana w (4.) wskazóka
9.Drzwi otwierane za pomocą (3.)
10.Część questa która ma za zadanie utrudnić nieuważnym graczom zadanie im bardziej rozbudowana tym lepsza.
Po zakończonej rozmowie z kowalem dusz otrzymujemy przedmiot na który tak ciężko pracowaliśmy oraz kilka np super up stonów rozmiar party questa i jego wygląd który podałem to tylko schemat oczywiście to waszym zadaniem będzie zaskoczyć nas graczy po queście możemy dostać dostęp np do specjalnego kupca czy spota do expa w tej kwestii możliwości są nieograniczone.Tak widział bym questy na hardcore itemy dlaczego ? bo przede wszystkim widać tu początek i koniec więc eliminuje się tu pewien efekt psychologiczny związany z dropem czegoś z losową szansą i to jest dobre
Na spocie na którym ma znajdować się quest musi znajdować się npc który będzie zlecał nam questa po spełnieniu określonych wymagań(lvl/określony przedmiot w eq/skille na odpowiednim poziomie/lub wcześniejsze ukończenie jakiś zadań np tasków).Udajemy się wiec do niego i zaczynamy 1 część questa czyli test wytrzymałości był by to task lub misja na zebranie itemów (zbierz 200 hell dust/ zbierz 50 chunk of soul etc etc) itemy te miały by mieć niski drop rate aby przygotować nas do 2 częsci questa podnieść chociażby lvl.Z zebranymi itemami z questa udajemy się do npc który tworzy dla nas questowy przedmiot lecz to nie koniec przedmiot ten musi posiadać specjalną nazwę np "cold soul"/"petrified soul" po czym dowiadujemy się,że by dusza zyskała swą dawną moc musimy udać się do kowala który ukryty jest w zapomnianej kuźni (która też miała by swoja nazwe jak np "hell forge") był by to quest dla 1 gracza lub party quest do 3 graczy gdzie gracze wyposażeni w poty,questowy przedmiot(który był by wymogiem odpalenia PQ) i w odpowiedniej formacji musieli by się przedrzeć przez specjalną mapę pełną groźnych mobów, pułapek i oczywiście zakończonej bossem tu wrzucę przykład takiego questa
1.Start graczy
2.przełączniki pułapki
3.przełączniki właściwe
4.miejsce oznakowania dróg (gracze musza dokonać wyboru na podstawie napotkanej wcześniej wskazówki)
5.Miejsce walki z bossem
6.Rezydencja kowala dusz
10.Część questa która ma za zadanie utrudnić nieuważnym graczom zadanie im bardziej rozbudowana tym lepsza.
Po zakończonej rozmowie z kowalem dusz otrzymujemy przedmiot na który tak ciężko pracowaliśmy oraz kilka np super up stonów rozmiar party questa i jego wygląd który podałem to tylko schemat oczywiście to waszym zadaniem będzie zaskoczyć nas graczy po queście możemy dostać dostęp np do specjalnego kupca czy spota do expa w tej kwestii możliwości są nieograniczone.Tak widział bym questy na hardcore itemy dlaczego ? bo przede wszystkim widać tu początek i koniec więc eliminuje się tu pewien efekt psychologiczny związany z dropem czegoś z losową szansą i to jest dobre
Souli1700- Użytkownik
- Nick in game : Taito
Liczba postów : 110
Jak na serverach Naruto zostawało się kolejno geninem,chuninem itd to możne w Bleach'u będziemy brać coraz to trudniejsze questy od jakiegoś npc'ta i kolejno będziemy stawać się lepszymi generałami:
generał 1,2,3 itd
Lub jeśli dana postać jest członkiem espady w Anime będzie stawać się kolejno coraz wyższym numerkiem ? Może trochę głupi pomysł ale bardzo chciałem wziąć udział !
generał 1,2,3 itd
Lub jeśli dana postać jest członkiem espady w Anime będzie stawać się kolejno coraz wyższym numerkiem ? Może trochę głupi pomysł ale bardzo chciałem wziąć udział !
Ostatnio zmieniony przez Pisarek dnia Pią Kwi 24, 2015 1:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Pisarek- Użytkownik
- Nick in game : Pisarek
Liczba postów : 5
Szczerze mówiąc, to myślę, że lekkie zgapienie czegoś w stylu co jest na dbl nie byłoby grzechem. Jest to naprawdę ciekawy system gdzie questy są podzielone na różne grupy, wymagają zbierania, zdobywania wielu itemków oraz przechodzenia różnych etapów, a na koniec ukończenia całości z danej grupy - achievement + bonus za to.
pojemnosc2400- Użytkownik
- Nick in game : Top Secret
Liczba postów : 26
pojemnosc2400 napisał:Szczerze mówiąc, to myślę, że lekkie zgapienie czegoś w stylu co jest na dbl nie byłoby grzechem. Jest to naprawdę ciekawy system gdzie questy są podzielone na różne grupy, wymagają zbierania, zdobywania wielu itemków oraz przechodzenia różnych etapów, a na koniec ukończenia całości z danej grupy - achievement + bonus za to.
Takie questy u nas są tylko, że nikt ich nie wykonuje dlatego zostaną wymienione na bardziej "ludzkie" (łatwiej będzie się je robić) a nagrody będą ciekawsze (więcej info podczas update!).
Jeszcze się dobrze nie 'wgryzłem' więc nie wiem, ale jeśli są, to bardzo dobrze że są. Moim zdaniem niech zostaną. Innym rozwiązaniem mogłoby być podrasowanie nagród by po prostu bardziej zachęcić ludzi do robienia. A nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać inne - łatwiejsze.
W końcu taka jest już natura questów, niekoniecznie trzeba je robić by grać, ale jak ktoś się już go podejmie, to zostanie za to wynagrodzony :p
W końcu taka jest już natura questów, niekoniecznie trzeba je robić by grać, ale jak ktoś się już go podejmie, to zostanie za to wynagrodzony :p
pojemnosc2400- Użytkownik
- Nick in game : Top Secret
Liczba postów : 26
Siemka skoro to jest ots bleacha to uwazam ze kazda klasa powinna miec wlasna bron a nie tylko zanpakuto dlatego jak hueco mundo bedzie zrobione to mozna by zrobic tak ze z mobow wylatywaly by soule i naprzyklad arrancarny i quincy musialy by zebrac dana ilosc shinigami soul zeby dostac miecz czy jaka tam bron uzywa dana klasa a shinigami musialy by zabic hollowy i zbierac ich soule, uwazam takze ze to by dobrze sie zgralo z najazdami hollowow jesli byscie to wprowadzili.
Baziu- Użytkownik
- Nick in game : Naitomear
Liczba postów : 3
Quest fabularny
Zleceniodawca: Ichigo kurosaki
nagroda: '5cc /50 medium potions'
Ichigo kurosaki:Hej ty ! Musisz mi pomóc za 20 min muszę być w collegu a moja sztuczna dusza kon znów zabrała moje ciało musisz je dla mnie odzyskać
Po tej informacji zostajemy przeniesieni na specjalną część karakury gdzie będziemy się starać złapać kona. Po udanym przechwyceniu następuje teleportacja do pokoju ichigo
Ichigo kurosaki: Dzięki za pomoc jestem twoim dłużnikiem...weź to w ramach podziękowania
Quest fabularny 2
Zleceniodawca: Inoue orihime
Nagroda:stamina doll
Inoue: Cześć może napił byś się ze mną herba...[Kot wskakuje do pokoju przez okno i porywa
spiniki orihime] O nie moje spinki! Odzyskasz je dla mnie ?
Zadanie znajdź kota [można go ukryć w kanałach np albo gdzieś na terenie karakury może nawet respić się w losowym miejscu po przyjęciu questa]
Ja: mam cię !
Kot:miauu
Otrzymano spinki orihime
Po dostarczeniu spinek
Orihime: Moje spinki ! bez cb pewnie nigdy bym ich nie znalazła przyjmij to w ramach nagrody.
Quest fabularny 3
Zleceniodawca:Karin Kurosaki
Nagroda + 5 walking speed
Karin :hej ty! Wszyscy słabi zawodnicy pouciekali a ja nie mam z kim trenować do jutrzejszego turnieju może ty mi pomożesz ?
Teleport na strefę zamkniętą boisko karakura
Zadanie Obroń 10 strzałów karin
[Myślałem nad tym i to mógł by być jakiś wave powolny sekfencyjny(kratka po kratce by się odpalał]Karin biegała by na boki a my musieli byśmy 10x dostać dmg z tego wave]
Karin: Super to na pewno przyda mi się na jutrzejszym turnieju.Świetny z cb bramkarz.Narazie
Zleceniodawca: Ichigo kurosaki
nagroda: '5cc /50 medium potions'
Ichigo kurosaki:Hej ty ! Musisz mi pomóc za 20 min muszę być w collegu a moja sztuczna dusza kon znów zabrała moje ciało musisz je dla mnie odzyskać
Po tej informacji zostajemy przeniesieni na specjalną część karakury gdzie będziemy się starać złapać kona. Po udanym przechwyceniu następuje teleportacja do pokoju ichigo
Ichigo kurosaki: Dzięki za pomoc jestem twoim dłużnikiem...weź to w ramach podziękowania
Quest fabularny 2
Zleceniodawca: Inoue orihime
Nagroda:stamina doll
Inoue: Cześć może napił byś się ze mną herba...[Kot wskakuje do pokoju przez okno i porywa
spiniki orihime] O nie moje spinki! Odzyskasz je dla mnie ?
Zadanie znajdź kota [można go ukryć w kanałach np albo gdzieś na terenie karakury może nawet respić się w losowym miejscu po przyjęciu questa]
Ja: mam cię !
Kot:miauu
Otrzymano spinki orihime
Po dostarczeniu spinek
Orihime: Moje spinki ! bez cb pewnie nigdy bym ich nie znalazła przyjmij to w ramach nagrody.
Quest fabularny 3
Karin :hej ty! Wszyscy słabi zawodnicy pouciekali a ja nie mam z kim trenować do jutrzejszego turnieju może ty mi pomożesz ?
[Myślałem nad tym i to mógł by być jakiś wave powolny sekfencyjny(kratka po kratce by się odpalał]Karin biegała by na boki a my musieli byśmy 10x dostać dmg z tego wave]
Karin: Super to na pewno przyda mi się na jutrzejszym turnieju.Świetny z cb bramkarz.Narazie
Souli1700- Użytkownik
Zajeb*ste
Souli1700- Użytkownik
Konkurs Zakończony!
Niestety jestem bardzo rozczarowany inwencją twórczą graczy niemniej jednak konkurs trzeba zakończyć a nagrody wręczyć.
Postanowiłem wyróżnić dwa questy, oba zostały wymyślone przez użytkownika Souli1700 i jako nagrodę otrzyma on dwa Hell Soule. Gratuluję i proszę o zgłoszenie się do mnie na priv.
Wyróżnione questy:
Niestety jestem bardzo rozczarowany inwencją twórczą graczy niemniej jednak konkurs trzeba zakończyć a nagrody wręczyć.
Postanowiłem wyróżnić dwa questy, oba zostały wymyślone przez użytkownika Souli1700 i jako nagrodę otrzyma on dwa Hell Soule. Gratuluję i proszę o zgłoszenie się do mnie na priv.
Wyróżnione questy:
Souli1700 napisał:Quest fabularny 3
Souli1700 napisał:
1.Start graczy
2.przełączniki pułapki
3.przełączniki właściwe
5.Miejsce walki z bossem
6.Rezydencja kowala dusz
super Soule najlepiej dostarczyć na moje 2 konto nick: Falconpunch
Pozdrawiam,Taito
Pozdrawiam,Taito
Souli1700- Użytkownik
Strona 1 z 2 • 1, 2
Strona 1 z 2
Pozwolenia na tym forum: